Ankara Tavası

6-8 kişilik | Hazırlama süresi: 2 saat 30 dakika

Malzemeler;

2 kg kemikli kuzu kaburga veya kol eti

1 soğan

2 su bardağı pilavlık pirinç ( ½ saat ıslatılmış)

Tuz

Hazırlanışı;

Eti el ayası büyüklüğünde parçalara bölün. Geniş bir tencereye koyun. Üzerine 10 su bardağı soğuk su ilave edin. Soyulmuş soğanı koyun. Önce harlı ateşte bir taşım kaynatın. Üzerinde biriken kefi (köpüğü) alın. Daha sonra ateşi kısın. Et yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu atıp 5 dakika daha kaynatın, ateşten alın. Fırını 200 (turbo 180) derecede ısıtın.

Etin haşlama suyundan 4 su bardağını tekrar kaynatın. Pirinci yıkayıp süzün, kaynar suya salın. Tuzunu serpin, karıştırın. Üzerini kapatıp kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Pirinç göz göz olunca ateşten alın. Hazırladığınız pilavı bir tepsiye yayın. Üzerine etleri yerleştirin. Sıcak fırının orta rafında etler kızarıncaya kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin. Yanında cacık, kelek turşusu veya zerdali hoşafı ile sıcak sıcak sofraya çıkarın.