Sac Kebabı

6 kişilik | Hazırlama süresi: 2 saat

Malzemeler;

1 kg kemiksiz kuşbaşı yağlı kuzu eti

250 gr sivri biber

Sıvı yağ

1 baş sarımsak Tuz

1 kg patlıcan yarım kg domates

3-4 pide

½ kg patates

1 tatlı kaşığı pul biber

Hazırlanışı;

Kalın tabanlı bir tencereyi ısıtın.

Eti yıkayıp süzün, tencereye koyun. Kendi saldığı suyu çekene kadar kavurun

Kaynar su ilave edip yumuşayana kadar pişirin.

Patlıcanları alacalı soyun, küp küp doğrayın.

Tuzlu suda acısının çıkması için bekletin.

Patatesleri soyup parmak gibi doğrayın.

Biberlerin sap kısmını ayıklayın.

Yarım parmak boyu parçalara bölün.

Sarımsakları diş diş ayırın, soyun.

Sacda kızdırdığınız sıvı yağda sebzeleri ayrı ayrı kızartın.

Daha sonra pişmiş eti, sarımsak dişlerini ve pul biberi ilave edin.

Et pembeleşince kızarmış sebzeleri tekrar saca alın.

Tuzunu biberini serpip dikkatlice karıştırın.

Dilimlenmiş domatesleri hepsinin üzerine kapatın.

Hep birlikte biraz daha pişirin.

Domates erir gibi olunca pideleri geniş parçalara bölün.

Tüm malzemeyi kapatacak şekilde pideleri yerleştirin.

Kapağını örtüp 5 dakika da bu şekilde pişirdikten sonra bekletmeden servis yapın.