Haşlama
Malzemeler;
1 kg kemikli kuzu eti (4 parça)
8 tane arpacık soğanı
3 orta boy patates 1 havuç
Tuz, karabiber
Hazırlanışı;
Eti yıkayıp kapağı iyi kapanan bir tencereye koyun.
Üzerine; 4 su bardağı soğuk su ekleyin. Bir taşım kaynatın.
Üstünde biriken kefi (köpüğü) kevgirle alın. Daha sonra kapağını sıkıca kapayın.
Ağır ateşte et yarı yumuşayana kadar, yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
Soyulmuş arpacık soğanlarını ve 3-4 santim eninde doğranmış patates ve havucu katın.
Tuzunu biberini atın.
Suyu çok azaldıysa 1 su bardağı kadar kaynar su katın.
Et kemiğinden kolayca ayrılacak gibi yumuşayana kadar haşlayın.
Patates ve havuç da yumuşamış olmalı. Suyuyla birlikte, sıcak sıcak servis yapın.