Haşlama

Malzemeler;

1 kg kemikli kuzu eti (4 parça)

8 tane arpacık soğanı

3 orta boy patates 1 havuç

Tuz, karabiber

Hazırlanışı;

Eti yıkayıp kapağı iyi kapanan bir tencereye koyun.

Üzerine; 4 su bardağı soğuk su ekleyin. Bir taşım kaynatın.

Üstünde biriken kefi (köpüğü) kevgirle alın. Daha sonra kapağını sıkıca kapayın.

Ağır ateşte et yarı yumuşayana kadar, yaklaşık 30-40 dakika pişirin.

Soyulmuş arpacık soğanlarını ve 3-4 santim eninde doğranmış patates ve havucu katın.

Tuzunu biberini atın.

Suyu çok azaldıysa 1 su bardağı kadar kaynar su katın.

Et kemiğinden kolayca ayrılacak gibi yumuşayana kadar haşlayın.

Patates ve havuç da yumuşamış olmalı. Suyuyla birlikte, sıcak sıcak servis yapın.