T-Bone Steak

Malzemeleri;

Dana T-Bone

Deniz tuzu

Karabiber

Hazırlanışı;

T-Bone steak, dananın sırt kısmından çıkar. T-bone iki farklı etten oluşur. Küçük tarafı yağsız ama yumuşak bonfile, büyük tarafı daha yağlı ve daha lezzetli kontrfiledir. Dana bonfileyi iyice ısıttığınız teflon tavada 5 dakika önlü arkalı pişirin. Tuz ve isteğe göre karabiber ilave edip, kısık ateşte istenilen oranda pişirerek sıcak servis yapın.

Közlenmiş patates
Etlere en iyi eşlik eden közlenmiş patatestir. Patatesleri kabuklarıyla birlikte fırında közleyin. Servis tabağına almadan önce et döveceği ile ezin. Zeytinyağına deniz tuzu ve karabiber ilave edip karıştırın. Patateslerin üzerine gezdirerek servis yapın.