Pişirme Püf Noktaları

Eti Mühürlemek:

Et'i Doğru pişirmek için ısıyı eşit oranda dağıtmak önemlidir. Bunun için demiz ya da ızgara izli, kalın tabanlı bir döküm tava gereklidir.

Önce oda ısısında olan etin nemi alınır. Pişirme işleminden önce, etin her iki tarafına taze çekilmiş tane karabiber ve Deniz Tuzu serpiştirilir. Bu sayede et pişirme sırasında suyunu salmayacak ve lezzetini saklayacaktır.

Döküm tavayı 10 dakika ısıtın. Yağlı bir et pişirecekseniz tavayı yağlamayın. Diğer etler için az miktarda zeytinyağını tüm tabana yayın. Tava kızdıktan sonra eti yerleştirin.

Mühürleme işlemi etin bir yüzü için 3-4 dakikayı bulabilmektedir.

Pişirme Şekli;

Az pişmiş (Rare): Yüksek ısı ile kısa sürede, her iki tarafı mühürlenen et tüm besin ve sıvı değerini korur, dinlendirildikten sonra servis edilir. Etin içi kanlı ve ıslak kalır.

Orta az pişmiş (Medium Rare): Her iki tarafı da mühürlenen etin, içi oldukça yumuşak ve açık pembe renktedir.

Orta (Medium): Mühürleme sonrasında, orta ısıda etin ortası hafif pembe renkte kalana kadar pişirilir.

Orta iyi (Medium well): Mühürleme sonrasında, içi hafif ıslak kalana ve et pembe rengini kaybedene kadar kadar pişirilir.

İyi pişmiş (Well Done): Et, suyunu tamamen çekene kadar pişirilir. Çok tercih edilen bir pişirme yöntemi değildir.

Bir yüzü mühürlenen etin diğer yüzünü de arzu ettiğiniz pişirme şekline göre pişirin. Etin az ya da orta derecede pişirilmiş olması tavsiye edilmektedir.