Et Hakkında Bilgiler

DANA :                 

ANTRİKOT; Sırt kısmının ön bölümüdür, orta yağlı, yumuşak bir dokuya sahiptir.  

KONTRFİLE; Sırt kısmının arka bölümüdür, yağsız bir dokuya sahiptir. 

BONFİLE; Sırt kısmının arka-iç bölümüdür, yağsız ve yumuşak bir dokuya sahiptir.  

T-BONE; Sırt kısmında bulunan bonfile ve kontrfilenin kemikli dilimidir.  

YUMURTA; But kısmının ortasında bulunur, çok yumuşak bir dokuya sahiptir.  

SOKUM; But kısmının üst bölümüdür, yumuşak ve yağsız bir dokuya sahiptir.  

TRANÇ; But kısmının iç bölümüdür, orta yumuşaklıkta bir dokuya sahiptir.  

NUAR; But kısmının iç bölümünde ROSTO olarak bilinen az yumuşak bir dokuya sahiptir.  

KONTRNUAR; But kısmının iç bölümünde yağsız ve az yumuşak bir dokuya sahiptir.  

BUT İNCİK; But kısmının alt uç bölümüdür,az yumuşak kaslı bir yapıya sahiptir.  

GERDAN; Kol kısmının boyun ve ön tarafıdır, yumuşak bir dokuya sahiptir.  

KABURGA; Kol ve but kısmının ortasında bulunan yumuşak ve az yağlı bir bölümdür. 

BOŞLUK; Kol ve but kısmının ortasında alt kısımdır, yumuşak ve az yağlı bir bölümdür. 

RULO; Kaburga ve boşluk kısımlarının sarılmasından oluşur, kıyma olarak kullanılır.  

KOL İNCİK; Kol kısmının alt uç bölümüdür, az sert ve kaslı bir yapısı vardır.  

 

KUZU ;

PİRZOLA; Sırt kısmının ön bölümüdür, az yağlı ve çok yumuşaktır.  

FİLETO; Sırt kısmının olduğu bölümdür, az yağlı ve orta yumuşaktır. 

BUT; Arka bacakların olduğu bölümdür, az yağlı ve yumuşaktır. 

KOL; Ön bacakların olduğu bölümdür, az yağlı ve az yumuşaktır.  

GERDAN; Boyun kısmıdır, orta yağlı ve yumuşaktır.  

BUT İNCİK; But kısmının alt uç bölümüdür, yağsız ve az yumuşaktır.  

KOL İNCİK; Kol kısmının alt uç bölümüdür, yağsız ve az yumuşaktır.  

Paylaş