Salsa Verde Soslu Bonfile

4 kişilik

Malzemeler;

800 gr. Bonfile
2 çorba kaşığı Zeytinyağı
1 Demet Maydanoz
1 Paket Fesleğen
1-2 Diş Sarmısak
4 Adet Ançuez fileto
2 Çorba kaşığı Kapari
2 Tatlı kaşığı Hardal
2 Çorba kaşığı Kırmızı şarap sirkesi
½ Bardak (125 ml.) Sızma zeytinyağı
Tuz, karabiber, kekik

Hazırlanışı;

Bonfile dilimlerini zeytinyağı ile harmanlayın. Tuz, karabiber, kekik karışımı ile tatlandırıp yarım saat kadar dinlendirin.

Salsa Verde için; zeytinyağı hariç tüm malzemeyi blender’dan geçirin. Zeytinyağını azar azar ekleyerek sos kıvamında bir karışım elde edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın.

Bonfile dilimlerini tercihinize göre ızgarada ya da teflon tavada pişirin. Salsa Verde ile fırınlanmış ya da haşlanmış taze patates eşliğinde servis edin.